Custom Zadels / Ruiters

Ruiters

Jennifer Hoffmann

Jennifer Hoffmann is een succesvolle internationale Grandprix Amazone. Jennifer rijdt in de Wolfgang Solo en Icon Coda.

www.germandressage.com 

Johan Hamminga

Toptrainer, ruiter en jurylid Johan Hamminga rijdt in het CUSTOM zadel Wolfgang Solo Buffel.

Jennifer Sekreve

Jennifer Sekreve nam meerdere malen succesvol deel aan het WK Jonge Paarden in Verden en is vaste stalruiter bij Johan Hamminga. Jennifer rijdt op het CUSTOM zadel Wolfgang Constanze.

Annemiek Vincourt

Annemiek Vincourt is voormalig Grand Prix amazone ( A kader) en bondscoach van Taiwan en Syrie.

Annemiek rijdt met het CUSTOM zadel Wolfgang Solo buffel en de Icon Flight.
 

Kristel Bodewes

Kristel Bodewes voormalig Grand Prix amazone en jurylid. Kristel rijdt in het CUSTOM zadel Icon Flight.

Engie Kwakkel

Engie Kwakkel heeft meerdere paarden succesvol uitgebracht in de Intermediare en Grand Prix en is sales manager van CUSTOM zadels Europa. Engie rijdt met de CUSTOM zadels Icon Coda, Icon Eclipse en Wolfgang Solo.

www.engiekwakkel.nl

Jordy van Wijnen

Jordy van Wijnen reed met het paard HMS Obelisk succesvol in de Grand Prix. Jordy rijdt in het CUSTOM zadel Icon Flight.
 

Jan Pieter Weenink

Jan Pieter Weenink heeft meerdere paarden uitgebracht in de klasse ZZZ en Prix st George. Jan Pieter rijdt in het CUSTOM zadel Wolfgang solo buffel en is tevens ook zadel fitter bij Custom zadels.

Stal Coomans

Bij Stal Coomans worden de paarden oa gereden met de Wolfgang Solo Smooth Vienna en de Steffen's Advantage Vienna en Smooth.
 

Gabrielle Rost

Gabrielle Rost is een succesvolle subtop-amazone en rijdt in de Wolfgang Constanze. Haar VSN kampioen TC Celanique rijdt ze met de Icon Coda.

www.hethaarbosch.nl

Stal ten Wolde

Bob Tenwolde en Esther Boonstoppel en hun team van specialisten zijn dagelijks bezig 
met het trainen van paarden van zadelmak tot en met Grand Prix niveau. Ook het trainen van ruiters naar het hoogste niveau is een dagelijkse gang van zaken bij Stal Tenwolde. Bob en Esther trainen hun paarden in de Wolfgang Solo en Icon Coda http://www.tenwoldehorses.com

Matty Marissink

Matty Marissink Stables is U graag behulpzaam bij het vinden van het juiste paard. Zowel de professionele ruiter als ook de amateur begeleiden wij bij de speurtocht naar het ideale paard. Het team van Matty Marissink traint met de Wolfgang Solo. www.dressage.nl 


Tommie Visser

 Tommie Visser is een zeer succesvolle internationale dressuurruiter en ook als trainer is Tommie erg succesvol. Tommie rijdt al zijn paarden met Custom Zadels, waaronder de Wolfgang Matrix en de Icon Flight.

Yessin Rahmouni

 Yessin Rahmouni is een zeer succesvolle internationale ruiter die dit jaar ook zal uitkomen voor Marokko op de Olympische Spelen. Yessin rijdt zijn paarden met de Icon Flight

Gert van den Hoorn

 Gert van den Hoorn is een bekende naam in de paardenwereld, zowel als ruiter, trainer en als jurylid van ondermeer de WK selectie Jonge Paarden, Pavo en hengstencompetitie. Gert rijdt zijn paarden in de Wolfgang Solo.

Dressuurstal Van Baalen

DVB is de thuisbasis van Coby, Marlies en Marrigje van Baalen alsook van al hun leerlingen. Coby en Marlies van Baalen zijn al jarenlang succesvol op het hoogste niveau van de dressuursport en hebben beiden deelgenomen aan de Olympische Spelen. Dressuurstal Van Baalen traint hun paarden o.a. in de Icon Flight, de Icon Coda en de Custom Advantage.

Bart Bax

Bart Bax is sinds de oprichting van het Rabobank Talentenplan betrokken als regiotrainer bij de selectiegroep van het Rabobank Trainingsplatform. Tevens is hij instructeur bij de KNHS van de Hogere kaderopleiding Niveau 3 en 4 en is hij bevoegd jurylid tot en met de klasse Lichte Tour alsmede kur op muziek. Verder zit hij in de examencommissie van de ORUN Lagere Kaderopleiding en van NHB Deurne. Ook verzorgt hij regelmatig lessen op NHB Deurne voor metname de Masterclass opleiding. 

 

Judith Pietersen

 Judith Pietersen is vooral een bekende naam in de Friezenwereld, maar is inmiddels daarbuiten ook geen onbekende. Judith rijdt zowel haar Friese paarden als haar warmbloed paarden met Custom zadels Icon Coda, Icon Star en Icon Flight. 

Jonna Schelstraete

Aanvankelijk met Nicole Werner als trainster doch inmiddels sedert 2010 met haar vaste trainster Anky van Grunsven leidde Jonna meerdere zeer opvallende dressuurpaarden op zoals Witness, Reflection, Alonzo, Alfi, Chicago MH, Buriel KH en inmiddels ook Verdict. Het merdendeel van de door Jonna opgeleide paarden was succesvol tijdens Pavo-Finales, op Prix St. Georges niveau doch ook tijdes de WK's voor jonge dressuurpaarden in Verden in 2011 en 2012. Op dit moment heeft Jonna weer de beschikking over zeer getalenteerde dressuurprospects welke door haar verder worden opgeleid en op wedstrijden worden uitgebracht, waaronder Liebling ll, die zeer succesvol was onder Carl Hester.
Jonna rijdt in de Icon Coda

Marlies van Baalen

Dressuurstal Van Baalen is de thuisbasis van Coby, Marlies en Marrigje van Baalen alsook van al hun leerlingen. Coby en Marlies van Baalen zijn al jarenlang succesvol op het hoogste niveau van de dressuursport en hebben beiden deelgenomen aan de Olympische Spelen. Marlies rijdt haar paarden in de Icon Eclipse.

Marrigje van Baalen

Marrigje is inmiddels fulltime werkzaam op Dressuurstal Van Baalen en ze is druk met het management van de stal. In maart 2010 heeft ze het laatste jaar van de ORUN instructeurscursus succesvol afgerond. Hiermee kan ze al haar kennis en ervaring die ze de afgelopen jaren heeft opgedaan overbrengen op haar pupillen.

In 2010 heeft Marrigje de beschikking gekregen over BMC Kaiser Wilhem (v. Leendorffs). Met dit paard is zij in 2010 en 2011 succesvol gestart in de Future Test. Op dit moment rijdt Marrigje met veel plezier op BMC Kigali (v. Wolfgang). Met deze hengst start Marrigje in de Future Test, maar ook in de reguliere Grand Prix kunnen ze prima meekomen! Marrigje rijdt haar paarden in de Icon Star en de Steffen's Advantage. 

Stal Hermes

Stal Hermes is gespecialiseerd in het inkopen, trainen en verkopen van talentvolle Friese sportpaarden.

Stel Hermes beschikt over verschillende typen Custom zadels

Joyce Lenaerts

Dressuurstal De Beukenvallei is prachtig en rustig gelegen aan de rand van het Leenderbos te Leende. De stal staat onder deskundige leiding van Marcel Sterrenburg en Joyce Lenaerts. Joyce wist meerdere internationale wedstrijden op haar naam te schrijven en won in 2008 de Nederlandse titel in de klasse ZZ-zwaar en werd zij reserve kampioen in de klasse Prix St Georges met haar paard Ubique, waar ze inmiddels Grand Prix mee start. Joyce rijdt met de Wolfgang Constanze en Marcel met de Icon Coda. 

www.beukenvalei.nl

Sander Marijnissen

Sander Marijnissen is een zeer succesvolle wedstrijdruiter en met het paard Moedwil was hij zeer succesvol, zowel nationaal als internationaal teamlid van het Nederlandse dressuurteam. Sander begeleidt klanten van alle niveaus, van "groene combinaties" tot aan Grand Prix niveau. Naast het trainen van vaste klanten geeft hij ook veel clinics door het hele land. Sander rijdt in de Wolfgang Solo en Icon Coda. 

Stephanie Kooijman

 Stephanie Kooijman is stalruiter bij Academy Bartels, bij Tineke Bartels en Imke Bartels. Dat Stephanie talent heeft, blijkt niet alleen uit haar megahoge scores en talloze overwinningen, maar ook uit het feit dat zij geselecteerd werd voor het Rabobank Talententeam. Stephanie kiest voor de Icon Star voor haar Winston.

Judith Ribbels

Judith heeft al meerdere successen behaald in de PAVO Cup, waaronder een eerste plaats met Robin Hood, die momenteel Grand Prix loopt onder Sue Blinks. Met Trione, een volle zus van Robin Hood behaalde Judith de finale van de PAVO Cup. Op dit moment loopt deze Trione ZZ-licht. Ook met Werma, een merrie van Polansky, werd een plaats in de top 10 behaald tijdens PAVO Cup finale.

Tristan Tucker

Tristan Tucker en zijn opvallende trainingsmethoden. De Australiër met Grand Prix-ambities is een dressuurruiter die zich niet zomaar in een hokje laat duwen. Hij gebruikt grondwerk als warming-up en is gespecialiseerd in het wegnemen van angst bij paarden. ‘Het is nooit de schuld van het paard’, is daarbij zijn devies.

Via de link hieronder zie je hem in actie met zijn collega Will Rogers die tevens in een Custom zadel rijdt als de Elite Horsemen tijdens een show van de Deense hengstenkeuring in Herning.

www.youtube.com/watch

 

 

Katja Gevers

 Katja Gevers Dressuur is een veelzijdige dressuurstal waar u terecht kunt voor de africhting en de training van uw paard. Daarnaast biedt zij doorlopend talentvolle dressuurpaarden te koop aan.

Katja begon op jonge leeftijd met paardrijden en behaalde vele successen, zowel bij de pony’s als bij de paarden. Tijdens de Masterclass-opleiding in Deurne heeft zij veel ervaring opgedaan bij verschillende grote dressuurstallen, onder andere bij Stal Werner/Gal en bij Stal Witte. Sinds maart 2008 runt zij haar eigen stal in Nuland.

Stal Witte

 

In het gemoedelijke Brabantse land ligt in het fraaie dorp Schijndel de professionele handels- en africhtingsstal van Nico, Madeleine en Jeroen Witte. Exclusieve dressuur- en springpaarden worden in de moderne accommodatie getraind voor de topsport en keuringen. Veulens en jonge paarden worden in optimale condities opgefokt in de ruime weilanden en veilige winter-loopstallen.
Vele opvallende dressuur- en springpaarden vonden inmiddels vanuit Schijndel hun weg over de hele wereld, al dan niet na een vakkundige opleiding door Grand Prix amazone Madeleine Witte-Vrees.
Graag nodigen wij u uit een bezoek te brengen aan onze stallen waar u altijd terecht kunt voor kwaliteitsvolle sport- en fokpaarden.
 
 

 

Danielle van Mierlo

 Ik heb nu voor 3 paarden een Custom Zadel. Ik ben erg tevreden over deze zadels! Sinds ik meerdere paarden met Custom rijd, ben ik in mijn houding tijdens het rijden enorm is verbeterd. Ik krijgt de juiste steun waardoor ik beter in balans kan blijven zitten. Daardoor kan ik mijn paarden nog beter volgen in hun beweging.
Op hoog niveau tellen alle details voor een betere prestatie. Ik merk dat mijn paarden deze zadels ook als prettig ervaren. Ze zijn nog fijner door het lijf gaan bewegen en we trainen elke dag heerlijk.

Dominique Fillion

 Dominique heeft bij de pony’s een sterke basis gelegd voor haar professionele carrière. In 1997 reed ze als hoogtepunt mee op het EK met haar pony Kompas Elmar. In 1998 koos Dominique definitief voor de paarden en nam zij Cyrano over van haar tante Anouk. Cyrano bleek een geweldig leerpaard voor Dominique en met de opvolgers Gentile, Goubergh’s Montreal, Mocca, Les Burga en Naughty Boy heeft Dominique aan 8 Europese Kampioenschappen met 7 verschillende paarden deelgenomen. Met o.a. Custom zadels Wenicienta en Donna Lisa is Dominique op dit moment zeer succesvol in de wedstrijdsport. 

Madeleine Witte

 
   
Madeleine begon op vrij jonge leeftijd met rijden.
Na eerst een aantal jaren recreatief gereden te hebben begon madeleine vanaf haar 15de met het paard Zorba serieuser wedstrijden te rijden. Dankzij haar ouders kreeg ze de kans om voor anderhalf jaar naar engeland te gaan om daar voor Sandy Pfleuger te rijden.
Weer terug in nederland had ze al gauw een aantal paarden in de ZZ-L en ZZ-Z.
Daarna leerden ze al snel haar huidige man Nico Witte kennen waar ook Feliki gestald was.
Het paard Feliki leiden Madeleine zelf op tot op Grand Prix niveau waarmee ze de nodige succesen haalden.
Doordat madeleine het paard Alegretto te rijden kreeg in de Grand Prix is ze bij zijn voormalige amazone Tineke Bartels gaan trainen. Tegenwoordig traint Madeleine Succesvol bij Anky van Grunsven. 
Met Mooiman, Madoryke, Patser, Ro-lex, Vontango, Wynton en Zaragoza haalde madeleine ook vele succesen.
   
 

Rixt van der Horst

Samen met mijn paard Uniek doe ik mee aan dressuurwedstrijden. Omdat ik een lichamelijke beperking heb, doe ik mee aan zowel de reguliere als de aangepaste dressuursport. We zijn tweevoudig Wereldkampioen! De aangepaste dressuursport is bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking. Een grote droom van mij is om mee te doen met de Paralympics. Hiervoor ben ik hard aan het trainen en ik hoop mijn droom te bereiken met behulp van goede trainingen, begeleiding en sponsoren.

Jordy Domingo

 Olympisch ruiter Jordy Domingo In Nederland vooral bekend met de Nederlands gefokte Prestige rijdt in de Wolfgang solo en Icon flight.

Anne Meulendijks

 Anne maakt in 2015 deel uit van het Rabo Talententeam en zij is met MDH Avanti opgenomen in het B-kader dressuur U25.

Anne Meulendijks komt uit een paardengezin. Haar vader en moeder hebben altijd gereden en twee tantes hebben ieder een manege. Anne's jongere zus Lotte rijdt ook dressuur en zit in het B-kader Young Riders.

Laura Quint

 Laura zit in het A-kader dressuur Junioren met Velazquez en behaalde afgelopen jaar fantastische resultaten, waaronder team silver op de Europese Kampioenschappen en brons op de Nederlandse kampioensschappen.  

 

 

Kim van den Boogaard

Zoals al wel bekend is, is paardrijden met een handicap niet altijd makkelijk. Je moet over het juiste paard, het team om je heen en de juiste materialen beschikken. Tegen dit laatste liep ik een aantal maanden geleden aan. Door dat mijn handicap wat verergerd is, kon ik niet meer prettig rijden op het zadel wat ik had. Ik had na het rijden erg veel last van mijn spieren, omdat ik deze op de verkeerde manier gebruikte, en ze toch al niet goed functioneren. Ook mijn paard liep minder fijn. Ik werd door mijn trainer geadviseerd om eens contact op te nemen met Custom zadels. Zij hebben een apart type zadel, die een speciale monoflap heeft. Hierdoor zitten de kniewrongen op het blad in plaats voor er onder. Ze dacht dat dit zadel mij veel stabiliteit kon bieden. Dus heb ik contact opgenomen met Custom zadels om te kijken wat er mogelijk was voor mij, aangezien het zadel voor mij aan meerdere eisen moet voldoen. Onder andere een diep zitvlak, omdat ik niet stabiel kan zitten, en het mag niet te breed zijn, omdat mijn spieren dat niet aankunnen. Een paar weken na het eerste contact is Jan Pieter Weenink al geweest om het juiste zadel de komen passen. Dit werd gevonden. Alleen was het met alle aanpassingen best duur, iets wat we onszelf niet konden veroorloven. Maar uiteraard is het wel erg belangrijk dat ik op de juiste zadel kan rijden, om mijn spierkracht en evenwicht te bevorderen. Ik heb dus de hulp van de DVB Foundation ingeroepen, en al snel kwam er positief nieuws! Ze wilde mij helpen om het zadel aan te schaffen. Ook Custom zadels wilde mij tegemoet komen door een gedeelte te sponsoren. Iets waar ik ze allebei ontzettend dankbaar voor ben! Vorige week is mijn nieuwe zadel gebracht, en heb er meteen op gereden. Ik merkte direct al veel verschil. Ook mijn omgeving merkte het op, ik zit veel stabieler, en ook mijn paard loopt er veel fijner door. Ik kom weer zonder pijn en met een grote glimlach van mijn paard af, en dat is ontzettend veel waard. Ik geniet weer van het rijden!

Ik wil de DVB Foundation en Custom zadels nogmaals bedanken voor hun hulp bij het aanschaffen van dit zadel. Ik kan weer genieten van het rijden en merk nu lichamelijk ook al progressie. Jullie hebben mij letterlijk weer in het zadel geholpen!! Bedankt!  
 

Zoƫ Kuintjes

rijn de hoogste categorie voor de ponydressuur (Z2), maakt 

Zoë rijdt in de hoogste categorie voor de ponydressuur (Z2), maakt sinds april 2014 deel uit van het hoogste nationale team, het A-kader, en is actief in het internationale circuit. Die sprong heeft de amazone ook kunnen maken dankzij Elin’s Nosisdador (troetelnaam Sco), de 13-jarige schimmel waarmee ze een ijzersterke combinatie vormt. Zoë rijdt in de Wolfgang Constanze.

 april 2014 deel uit van het hoogste nationale team, het A-kader, en is actief in het internationale circuit. Die sprong heeft de amazone ook kunnen maken dankzij Elin’s Nosisdador (troetelnaam Sco), de 13-jarige schimmel waarmee ze een ijzersterke combinatie vormt. Met als voorlopig hoogtepunt de Nederlandse titel in Ermelo. Of ze zenuwachtig was tijdens de beslissende proef? “Daar heb ik gelukkig nooit zoveel last van”, vertelt ze.

Rixt van der Horst

 Rixt van der Horst is een para dressuuramazone uit Grou, uitkomend in de grade II. In 2014 won zij op de Wereldruiterspelen in Normandië twee individuele gouden medailles en één zilveren teammedaille met haar paard Uniek N.O.P.. Ook werd zij uitgeroepen tot Rabo Talent van het Jaar 2014. Een grote droom van Rixt is om mee te doen met de Paralympics. Hiervoor is ze hard aan het trainen en ze hoopt haar droom te bereiken met behulp van goede trainingen, begeleiding en sponsoren.